Mij:

Al zo lang ik me kan herinneren ben ik creatief bezig. Van tekenen tot boomhutten bouwen. Het was dan al snel duidelijk dat een kantoorbaan niets voor mij is. Maar wat dan wel? Ik geloof dat ik op de middelbare school elke maand wel een nieuw beroep had gevonden dat me wel wat leek. Tot ik de opleiding specialist mode-/maatkleding, op het ROC in Zutphen, ontdekte. Al snel werd ik verliefd op het vak. Ik vind het hele proces leuk, van de eerste streep bij het ontwerpen tot het stikken van de laatste zoom. Dus besloot ik in het derde jaar van mijn opleiding dat ik mijn eigen bedrijfje wilde beginnen.

Nycta:

Mijn liefde voor het ambacht uit zich niet alleen in het feit dat ik mooie kleding wil maken, maar ik wil vooral mooie kleding maken die lang mee gaat. Wat is er nou fijner dan lang van je favoriete kledingstuk kunnen genieten? En misschien zelfs door kunnen geven aan de volgende generatie? Dit is niet alleen leuk, maar ik vind het ook fijn om te weten dat iets niet zomaar verloren gaat.

duurzaam:

Ik moet eerlijk bekennen ik ook niet altijd kleding koop die lang mee gaan. Maar ik geloof dat je al een grote stap maakt als je één of twee kledingstukken koopt die lang mee gaan. Als iedereen in Nederland dat zou doen zitten we al zo op 17 miljoen kledingstukken! Dus doe jij ook mee? En als je nu denkt “Dat is een leuk idee Ilse, maar daar heb ik het geld toch helemaal niet voor?!” kun je natuurlijk ook altijd naar een vintage beurs of de kringloopwinkel gaan. Op die manier help je ook mee om kleding een tweede kans te geven.

Made in Holland:

Alle kleding wordt (tot nu toe) door mij zelf gemaakt. Op deze manier kan ik niet alleen de kwaliteit het best bewaren, maar zo weet ik ook zeker dat er bij het maken van de kleding zelf geen sprake is van slavernij. Ik streef ernaar om volledig fairtrade kleding te gaan produceren. Maar ook hier geloof ik dat kleine stapjes een groot verschil kunnen maken.

En op deze manier help ik ook om het ambacht terug te brengen naar Nederland. Ik hoop ooit genoeg werk te hebben om een stagebedrijf te kunnen worden. Zelf heb ik veel geleerd op mijn stages en ik zou dit ook graag aan anderen meegeven.

producten en diensten:

Ik maak niet alleen confectie- en maatkleding, maar ik doe ook ver- en herstel werk en ik maak patronen. Je kunt me altijd mailen of bellen als jij je afvraagt of je wel met jouw wensen bij mij terecht kunt. De kans is groot dat ik wel wat voor je kan betekenen.